Een visionboard maken. Hoe doe je dat?

Hoe helderder jouw visie is hoe beter je koers wordt

Een visionboard is een hele fijne manier om in beeld te krijgen wat voor jou belangrijk is en waar je naartoe wilt. Je visie op de toekomst dus. Door dat echt heel tastbaar te maken en er regelmatig naar te kijken gaat dat beeld ook steeds duidelijker in je hoofd zitten en wordt de kans dat je je doel bereikt ook een stuk groter.

Aan de slag dus 😉

Hoe maak je een visionboard?

Mocht je het nog nooit eerder gedaan hebben, hoe begin je dan?

 

 

Hoe maak je dus stap voor stap een visionboard?

 

 

 1. Neem een hele stapel tijdschriften. Het liefst zo divers mogelijk met veel verschillende plaatjes.
 2. Verder heb je een groot vel papier nodig, wat dikker dan normaal. Of je neemt een dikker stuk karton. Het is fijn als je dadelijk je visionboard ergens een zichtbaar plekje kunt geven, dat het dus ergens kan staan. Of je lijst hem in, dat kan nauurlijk ook.
 3. Denk voor jezelf even na wat je intentie is met je visionboard. Welke vraag wil je in beeld brengen? Welk thema heeft je visionboard?
 4. Pak de tijdschriften en begin gewoon te bladeren en alles wat bij die vraag / je intentie hoort scheur je uit. Dat kunnen afbeeldingen zijn, woorden, quotes, zinnen, kleuren.
 5. Niet teveel nadenken of selecteren. Volg gewoon je gevoel.
 6. Je kunt een bepaalde tijd met jezelf afspreken ofvolgt gewoon je gevoel. Is het genoeg dan ga je door naar de volgende stap.
 7. De volgende stap is: leg alles uitgespreid op een grote tafel. Kijk er eens goed naar? Zie je een lijn? Kun je groepjes maken?
 8. Maak groepjes of leg bij elkaar wat voor jou gevoel bij elkaar hoort. Mis je nog iets?
 9. Selecteer. Kies de plaatjes uit die het beste passen bij je vraag.
 10. Maak een geheel met alle plaajes die je hebt geselecteerd. Wat zeggen de woorden je? Klopt het zo? Moet er nog iets bij of juist iets weg? Is het beeld volledig zo? Inspireert het je?
 11. Het gaat niet om mooi. Je bent geen persé mooie collage aan het maken, het doel is dat alle elementen die voor jou belangrijk zijn erin zitten.
 12. Plak het geheel goed op je vel papier.
 13. Geef je visionboard een fijne plek waar je hem regelmatig ziet. Zo word je elke dag herinnerd aan wat je wilt bereiken of aantrekken.
 14. Nog een laatste opmerking: je kunt natuurlijk ook een visionboard in Pinterest maken. Fijn voor als je liever digitaal werkt. Nadeel vind ik persoonlijk dat je het niet in het echt ziet maar alleen op scherm. Ik zie het liever in het echt op papier. Ook het er echt mee bezig zijn door knippen en plakken is voor mijn gevoel anders dan digitaal. Of dat voor jou ook minder effectief is kun jij natuurlijk alleen zelf beoordelen.

 

 

Liever in een groep aan de slag?

Kom dan naar een inspiratiedag georganiseerd door mij. Dan ga je de hele dag aan de slag met je visionboard, creatief schrijven en spelen met tekst.  Naast dat je dan ook echt aan de salg gaat werkt heel inspirerend en gezellig met een groep. Kijk bij het aanbod naar de beschikbare datums 🙂

 

Heel veel succes!

Liefs Elles

You may also like

Leave a comment