Recent gelezen: Ikigai (met extraatje en een winactie)

Ken jij het woord Ikigai al? Ikigai betekent de reden vinden van je bestaan.

Het Japanse geheim voor een lang en gelukkig leven.

Heb jij het boek al gelezen? Ik had het boek al een tijd geleden gezien en hij stond sindsdien op mijn lijstje van boeken die ik wel eens wilde lezen. In het boek wordt verteld over de inwoners van het Japanse dorpje Okinawa waar volgens de statistieken de meeste gezonde en actieve honderdjarigen wonen. En dat is echt mijn ding! Als ik het voor het zeggen heb dan zou ik graag heel oud willen worden, in goede vitale gezondheid natuurlijk. Dat dan weer wel. Misschien heb ik gewoon wel te veel dingen die ik graag nog wil doen voor een mensenleven.

Anyway, een goede reden dus (of excuus) om het boek dus mee te nemen en  me eens te gaan verdiepen in de Ikigai. De Ikigai is dat waar alles bij elkaar komt. Dat wat je graag doet, dat waar je goed in bent, waar je voor betaald kunt worden en waar de wereld behoefte aan heeft. Het is zoiets als de sweet spot, waar alles perfect in het plaatje past.

Mijn interesse ging vooral uit naar HOE je Ikigai kunt bereiken. Hoe vind je iets waarbij alles bij elkaar komt? Dat is namelijk hetgeen waar heel veel mensen die ik spreek mee worstelen. Er zijn teveel mensen die echt met meer dan een beetje tegenzin naar hun werk gaan en de dagen tot hun pensioen aftellen. Zo zonde, ik geloof dat het zo echt niet hoeft. En als een Japanse filosofie bij kan helpen… Geweldig.

 

Ik wil dit boek winnen!

 

Welke lessen haalde ik uit het boek?

Er zijn heel wat lessen te ontdekken in het boek. Het ligt er ook heel erg aan vanuit welke situatie je het boek leest. Speelt je lifestyle momenteel een belangrijke rol dan zijn de verhalen van de honderdjarigen heel interessant. Ook wordt er uitgebreid beschreven wat ze doen en hoe hun leven ingedeeld is.

Als je leest vanuit werk en carrière mogelijkheden dan is het vinden van de Ikigai natuurlijk heel interessant. Ook daar wordt alles puntsgewijs beschreven. Meest interessant vond ik een stuk over je flow vinden en hoe je je ervoor zorgt dat je niet blokkeert.

Al met al is de hele filosofie rondom Ikigai heel erg interessant. Wil je echt iets uit het boek halen dan zou je het eigenlijk heel goed moeten lezen en dan voor jezelf wat opdrachten verzinnen zodat je er mee aan de slag kunt. Alleen lezen zonder toepassen heeft vaak niet zoveel zin maar dat geldt natuurlijk voor elk boek.

 

Zou jij dit boek willen lezen? Je kunt het winnen!

Ik vind het leuk als een boek nadat ik het gelezen heb een nieuwe bestemming krijgt. Daarom kun jij dit boek winnen! Ik wil hem graag verloten onder de liefhebbers. Het enige wat je hoeft te doen is je naam en emailadres in te vullen.

Ennn… Als extraatje heb ik voor jou, als je meedoet, vijf opdrachten als een soort mini cursus bedacht zodat je er meteen mee aan de slag kunt. Je ontvangt de eerste opdracht meteen in je mailbox. Zo kom jij meteen een stap dichter bij je Ikigai

Ik trek op 15 juni 2017 een winnaar

 

 

Gewoon meedoen dus. Is superleuk. Ik vind het leuk om iets weg te geven!

Lees je dit later? Schrijf je dan alsnog gewoon in, je ontvangt dan wel gewoon de opdrachten zodat je zelf meteen aan de slag kunt 🙂

Ik wens je een hele fijne dag!

Liefs Elles

You may also like

Leave a comment